Blog – Werknemer prefereert opleiding boven loonsverhoging – voor nu.

tom richmond richmond training b2b workshop

Bedrijfsopleiding vergroot aanwezig talent zonder onbetaalbare loonsverhoging

 

27 oktober 2009 – Een onderzoek van Stepstone onder bijna 20.000 hoogopgeleiden Europeanen toont aan dat 42 procent van hen op dit moment liever een opleiding of training volgt dan dat ze salarisverhoging ontvangen. 45 procent wil een opleiding wel als vervanging zien van een salarisverhoging ten tijde van crisis, maar daarna niet meer.

Slechts dertien procent van de respondenten geeft aan dat er niet over te praten valt en dat ze nu, crisis of niet, gewoon meer salaris willen. Het online onderzoek vertoonde nogal wat verschillende uitkomsten voor de diverse landen. Zo zijn de Duitse werknemers het meest flexibel met maar negen procent die aangeeft alleen voor het salaris te gaan. De Belgen en de Zweden zijn met 23 en 25 procent het meest standvastig over hun salariswensen. En de Nederlanders? Die hebben deze keer niet meegedaan aan het onderzoek, dus dat blijft een grote vraag.

Nieuwe kansen
” Door het ontwikkelen van hun opleidingsInhoud’s creëren bedrijven nu een win-win situatie voor hun medewerkers en voor het bedrijf zelf,” Zegt Gijs Bos, directeur StepStone Nederland. “In een tijd waar er minder ruimte is voor harde euro’s in salarisverhogingen, kunnen ze echt iets waardevols bieden aan hun personeel. Een opleiding of training kan een medewerker op de korte of langere termijn nieuwe carrièrekansen bieden. Het bedrijf vergroot het talent en de mogelijkheden binnen haar organisatie, zonder daar onbetaalbare loonsverhogingen tegenover te moeten zetten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.