De negen grootste vergaderergernissen

vergadering top ergernissen tom richmond training

Rommelige vergaderingen meest storend

Voor sommige managers is het een dagtaak: vergaderen. En dat doen ze niet altijd even goed. Zo zijn veel vergaderingen onnodig, waardoor de arbeidsproductiviteit al snel zo’n tien procent omlaag schiet. En als een vergadering wel nuttig is, dan gaat er nog van alles fout. Ziehier de negen grootste vergaderergernissen.

Door: Redactie Brisk Magazine

Het aantal vergaderingen is in de tweede helft van de vorige eeuw meer dan verdubbeld in de en de tijd die ermee gemoeid is, neemt alleen maar toe. Onnodige en onproductieve vergaderingen kosten managers ongeveer tien procent van hun tijd  24 werkdagen per jaar. Uit onderzoek van Microsoft in 2004 bleek al dat onnodige vergaderingen de grootste domper op de productiviteit van kleine ondernemingen zijn. Nu onthult onderzoek van Opinion Research USA waarom vergaderingen ons zo vervelen. De belangrijkste frustratie blijkt rommeligheid.

 

Vergaderergernissen

De grootste vergaderergernissen zijn:

1. Onordelijke, chaotische vergaderingen
2. Mensen die zichzelf graag horen praten
3. Mobiele telefoons die afgaan
4. Collega’s die in slaap vallen
5. Vergaderingen zonder plaspauze
6. Lange vergaderingen zonder drankjes
7. Collega’s die hun e-mail checken op hun Blackberry
8. Vergaderingen die te laat beginnen
9. Mensen die te laat komen

Duidelijk omschreven doel

“Gestructureerde vergaderingen met een strakke agenda zijn het meest productief, vooral omdat mensen hun aandacht niet heel lang bij één onderwerp kunnen houden,” zegt Jeff Resnick, directeur van Opinion Research USA. “Mensen voelen zich niet betrokken bij een chaotische vergadering en daarom zal die zelden tot de gewenste uitkomst leiden.” Een gepast aantal vergaderingen, elk met een duidelijk omschreven doel, houden het bedrijf vitaal en voorkomen dat de productiviteit er onnodig te lijden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.