Verbod op koopzondagen in Tilburg

koopzondag

Winkeliers in Tilburg mogen hun deuren niet meer op zondag openen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven beslist nadat bijna 150 winkeliers een zaak tegen koopzondagen in Tilburg hadden aangespannen. Tilburg zou niet genoeg toeristische voorzieningen hebben om 52 koopzondagen per jaar te hanteren.Volgens de kleine winkeliers is het voor hen onmogelijk om zeven dagen per week open te zijn. Zij vreesden daarom voor omzetverlies.

“Dit is het bewijs dat de besluitvorming over koopzondagen niet overgelaten kan worden aan de gemeenteraad”, zegt Henry Konijn van de Stichting tegen Verruiming Zondagopenstelling, die de zaak mede aanspande. “Deze laat de belangen van het grootwinkelbedrijf en de supermarkten in de regel het zwaarst wegen.”

Volgens Konijn moeten de winkels al vanaf aanstaande zondag dicht blijven. Een advocaat van de stichting zal erop toezien dat dit ook echt gebeurt. De gemeente Tilburg heeft nog niet op de uitspraak van het College gereageerd.
Bron: Retailnieuws.nl

 

Note: natuurlijk hebben retailers het lastig en natuurlijk willen we allemaal wel de zondag vrij. Maar hoe scherp sta je commercieel in het leven wanneer je anno 2013 serieus hier niet aan mee wilt doen? Webwinkels zijn 24/7 open en altijd gretig klantorders te accepteren. Dus retailers: kies voor je einde of kies voor je toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.