5 gedachten over “B2B verkooptraining: Zo kom je slim aan prospects

 1. Goede TIP Tom! Onder de noemer ” voor-wat-hoort-wat ” en de wet van de wederkerigheid zou ik voor de klant die jou een nieuwe klant brengt, op voorhand iets in het verschiet bieden. Dat kan best, vooral als je soms weet wat het kost (geld) om een nieuwe klant aan te boren.

  1. Dank je Paul. Ook dat is een goed idee en kan klanten absoluut een zetje geven. Nadeel is dat we dan een klant betalen voor een lead.

  1. Tja Roel zonder klanten lukt dit inderdaad niet.
   Waar het om gaat is dat we veel eerder van bekenden iets aannemen dan van vreemden. Dus vraag wanneer je (nog) geen klanten hebt aan vrienden/bekenden/familie/oud klanten jou te willen introduceren. Dat maakt het voor beide partijen een stuk plezieriger. Succes.

  2. Hallo Roel,
   Waar te beginnen? Laat je gezicht zien op netwerkbijeenkomsten bij jou in de buurt. Kom iedere keer, zodat je een betrouwbare bezoeker bent. Op een gegeven moment gaan mensen je komst verwachten en op een dag willen zij je aan iemand voorstellen. Denk eens in wat er gebeurt als je er dan niet bent? Zoek een ondernemersvereniging bij je in de buurt. Volg vakgenoten en reageer op hun websites, blogs enz. En natuurlijk, bel je prospects en introduceer je zelf. Bedenk een actie die wat in return geeft voor hun tijd. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.